Arkiv för december, 2010

Gott Nytt År!

fredag, 31 december, 2010

Åh vad glad jag är att jag startade den här bloggen. Även om jag inte kunde uppdatera så mycket som jag hade tänkt, så har ni läst och kommenterat. Roliga diskussioner kring skrivande, språk, kvällstidningskaos, och allt mellan himmel och jord.

Jag hoppas kunna uppdatera oftare framöver.

Vad är det bästa som har hänt för er 2010 och vad har ni för förhoppningar på 2011?

Det bästa som har hänt mig var att byta jobb. Äntligen fick jag en chans att jobba med det jag tycker är roligast och det här året har varit SÅ kul jobbmässigt. Kunde inte haft det bättre.

Allt roligt har ett slut, som det ser ut nu så har jag ju det här jobbet till och med augusti. Men jag hoppas förstås först och främst att ett under sker så att jag får stanna. Men går inte det så hoppas jag få chansen på ett nytt jobb där jag får jobba med det jag är bäst på och där jag har min själ. Språk, skrivande och kommunikation!

Sedan hoppas jag få renovera min lägenhet. Men det beror ju så klart på hur det går med jobbiten. Ingen inkomst – ingen renovering! :)

Och självklart, alltid, önskar jag att min familj och mina vänner, även ni som läser detta, får vara friska och krya. Det är det viktigaste, oavsett om det är nytt år eller inte!

Nyårskramar från mig!

Avancerat

tisdag, 28 december, 2010

Jag har fått det slutliga antagningsbeskedet för webbredaktörskursen jag sökte. Jag har avancerat från reserv 32 till reserv 8. Är det någon idé att hoppas tror ni?

Sista juldagen

söndag, 26 december, 2010

Jaha, imorgon är julen slut. Den kom och försvann som en blixt. Nu är det snart ett nytt år.

Jag kan inte hjälpa det, men jag känner en viss panik inombords över att det snart är ett nytt år och att jag ska bli ett år äldre. 40 år. Det är lite jobbigt faktiskt, om jag ska vara ärlig…  Det finns så mycket i mitt liv som inte har blivit som jag tänkt mig och jag ser liksom inte hur det ska kunna bli så heller.

Men kanske lyckas jag hitta ett annat liv istället? Inte som jag tänkt mig, och inte enligt normen, men bra ändå?

Jag hoppas på det och jobbar på det. Men ibland känns det lite jobbigt. Lika bra att vara ärlig mot sig själv och erkänna det.

Vi kan inte alltid vara glada och på strålande humör. Men det hör väl också livet till, att det går upp och ned med våra känslor.

Jag tror att det är meningen på något sätt? Om vi var ”lyckliga” hela tiden och allt var enkelt, hur lyckliga skulle vi egentligen vara? Skulle vi vara medvetna om lyckan?

Dan före

torsdag, 23 december, 2010

Har ni allting klart för i morgon? Jag har slagit in alla julklappar igår kväll så det jag har kvar är bara lite småstädning inför julen. Det ska jag fixa idag när jag kommer hem efter min halvdag på jobbet. Sedan blir det avslappning och vaka in julen.

Vi ska fira julafton hos mormor, så det blir en tidig morgon och sen kväll för mig för jag vill hjälpa henne. Även om mammas man står för maten så blir det ändå en massa stök för mormor och jag vill inte att hon ska behöva julstöka med sina 87 år. Pigga år visserligen men det tar ändå på krafterna för henne på ett helt annat sätt än för oss ”ungdomar”. (I min närmaste släkt är jag fortfarande ”ungdom” eftersom jag är yngst. Haha. Medelålders ungdom!) Dessutom är hon så mån om att allt ska bli så bra som möjligt och till belåtenhet för alla så hon jagar upp sig så. Jag förstår henne. Hon har alltid ordnat julen under alla år så hon har ju inte sänkt kraven på sig själv, fast hon blir äldre. Jag vill vara där och ”lugna” henne. Det är ju bara närmaste familjen som kommer, det är inte nobelfesten, och vi önskar ju bara att hon är med oss och mår bra!

Hur ska ni fira jul?

Hinner inte samla tankarna i julstressen

måndag, 20 december, 2010

Men ni kanske vill se en bild från min promenad till affären igår i vintervädret?
IMG_1043

Miljöskadad

onsdag, 15 december, 2010

Hotmejl oläst av Säpo – trots höjd beredskap - så stod det som rubrik på en länk till artikeln i Expressen på min Yahoo.

Tecken på att jag är för mycket på internet - jag läste ”hotmail” istället för hotmejl… Inte förrän jag började läsa artikeln insåg jag att jag hade ”läst fel”.

Tecken på att Säpo är för lite på internet är att det tog flera timmar innan de såg bombmannens hotmejl!

Jag tappade rösten

onsdag, 15 december, 2010

Och då blev jag visst tyst här också.

Skämt åsido. Efter två veckors förkylning är jag tillbaka! Har inte varit så sjuk att jag behövt ligga till sängs, men orken har gått åt till att jobba och sedan vila. Det blev ett par dagars hemmajobb också för att jag tappade rösten. Jag lät som om jag rökt tre paket cigaretter på raken och sköljt ned dem med en helflaska whisky. Jag som varken röker eller dricker. Haha.

 Har massor att säga om allt som har hänt i vårt land sedan sist från ett ”kommunikationsperspektiv” men det får vänta tills jag har tid att sitta i lugn och ro och tänka. Inte på arbetstid!

Är bara glad att vara tillbaka här igen. Kan ni fatta att det är jul nästa vecka? Helt sinnessjukt. Hoppas att den vackra snön får ligga kvar. Den glittrade och sprakade i lyktskenet på vägen till jobbet och jag blev alldeles varm inombords trots kylan för att det är så fint. Naturens egen strass!

Fasen också!

fredag, 10 december, 2010

Jag sökte ju in på en webbredaktörutbildning till våren. Hade inte en tanke på att jag inte skulle komma in.

Igår fick jag beskedet att jag är reserv! Nummer 32 av 80… Halleluja.

Då kan jag glömma den. Usch vad tråkigt, jag såg verkligen fram emot denna kurs! Jag behöver den också för att bättra på mitt CV, känns det som. Det skulle i alla fall för mig kännas bra att ha dessa kunskaper på ”papper”.

Fasen också!

Men jag har i alla fall haft kul på jobbet med att ”sälja in” vikten av en kommunikationsstrategi och har börjat skissa på en grov kommunikationsplan. Och de lyssnar. Jättekul! Det är precis vad det här företaget behöver. Jag tror de kommer bli förvånade över hur mycket det kommer att ge! Jag är övertygad om att de kommer att säga ”Varför har vi inte gjort det här tidigare!”.

:)

Kunde inte låta bli! Här har de hela registret!

torsdag, 2 december, 2010

Enligt kvällspressen är det en TUFF värld vi lever i – full av död, kaos, extremiteter, för att inte tala om skräck.

Hur orkar vi ens upp på morgonen enligt kvällstidningarnas rubriksättare? När kommer artikeln som talar om hur vi kommer över ”vakna på morgonen”-skräcken?