Arkiv för november, 2010

Vad var det vi sa om kaos?

måndag, 29 november, 2010

(Facsimil från www.expressen.se)

Som sagt, vad skulle kvällspressens rubriksättare göra utan ordet kaos!? Det är liksom kreativt och fantasilöst på samma gång. Hur de kan komma på så många olika sortes ”kaos” tyder på en viss fantasi men å andra sidan är ordvalet väldigt enformigt.

Första advent

söndag, 28 november, 2010

Idag har jag pyntat. Äntligen advent!!

Foto: Jag

Kaos

torsdag, 25 november, 2010

Ja, hur skulle kvällstidningarna klara av att skriva rubriker utan detta ord?

Nu är det t.ex. snökaos var och varannan dag – vad kan det vara, kanske högst fem centimeter snö ute här i Stockholm… Visst kan det vara mer snö på andra platser och visst händer det olyckor i trafiken – men är det verkligen något nytt för vinterväder? Att det snöar och blåser och blir halt på vägarna? Deras definition på kaos är verkligen snäv. Vad ska de kalla det när det VERKLIGEN är kaos? Jättekaos?

Kreativt

onsdag, 24 november, 2010

Idag råder det ett lugn efter stormen på jobbet. Skönt. Det har varit mycket kreativt layoutarbete sista veckorna. Det har varit annonser, teaser, powerpoints och platsannonsmallar och allt vad det heter.

Det är kul. Jag gillar att vara kreativ! Längtar nu dock efter att få skriva lite. Ska ta tag i en liten miniskrivuppgift nu som fått ligga och vänta.

Det är så underbart att få ha ett jobb där man får använda hjärnan, och dess båda halvor om vartannat. Äntligen… Jag mår bra av tänkande arbete. Men så har jag tummen mitt i handen när det gäller praktiskt arbete, så som sagt, ingen är bra på allt. Och tur är väl det.

Grand hotel

onsdag, 24 november, 2010

Igår fick jag röra mig  i de fina salongerna. Helt gratis. Det ni!

Min mammalediga kollega, som jag vikarierar för, bjöd med mig på förpremiären på Grand hotels julbord och julshow (Martin Stenmarck).

En jättetrevlig kväll med trevligt sällskap. Det var både god mat och bra underhållning. Jag var där för något/några år sedan också med förra jobbet, fast då var det ju det riktiga julbordet så att säga. Dvs företaget fick betala. Det här var mycket trevligare. Inte för att det var gratis utan det berodde mer på sällskapet.

Det är så roligt att kunna prata kommunikation och information med någon som jobbar med samma sak och tycker det är lika kul. Inget slår det!

Håll tummarna att hon och jag blir ett team framöver.

Vilken dag

måndag, 22 november, 2010

Så trött så trött så trött.

Har kraschlandat i soffan framför TV-n.

Idag har jag kämpat med två deadlines. Och ta mig sjutton, prick halv fem skickade jag iväg det sista, annonsen. Puh. Otroligt hur man får till det fast det verkar helt omöjligt från början. Det här bevisar bara hur effektiv man blir under press.  Man är mer skärpt tror jag när man har den där pressen på sig än när man har det lugnt. Man hinner mer när man har mycket att göra.

Märkligt det där. Men väldigt praktiskt. Och trots att jag är jättetrött nu, så älskar jag sådana här dagar när det händer saker hela tiden. Tiden går fort och jag får liksom en kick av den där energin man tar fram.

Helgtankar

söndag, 21 november, 2010

Jaha. Då är det redan söndag. Den här långhelgen gick alldeles för fort och gav alldeles för mycket mersmak. Men jag ser ändå fram emot att gå till jobbet och sätta tänderna i en annons som har deadline imorgon. Det är faktiskt en ganska skön känsla att njuta av att vara ledig, inte vilja att ledigheten ska ta slut, men ändå se fram emot jobbet.

Lite dubbelt, men härligt.

Kan inte förneka dock att jag längtar till julledigheten. Den här friheten att rå sin egen tid. Den gillar jag.

Jag gillar frihet överhuvudtaget har jag märkt. Jag tror att det paradoxalt nog har med mitt stora kontrollbehov att göra.  Går den logiken ihop eller behövs en förklaring?

Oj nu tog det sig!

fredag, 19 november, 2010

Nu har jag fått lite besöksstatistik! Plötsligt. :) Även om jag inte har fått någon kommentar så är det roligt att se NÅGOT utslag i statistiken i alla fall. Rom byggdes inte på en dag.

Hej alla som hittat hit idag! :)

0

fredag, 19 november, 2010

Fy så trist. Inte ett enda besök! :(   Statistikräknaren står obarmhärtigt på 0.

Hmm ska jag tolka det som att bilder inte är så kul?

Jag hoppas att det är en tillfällig svacka.

Plötslig långhelg

torsdag, 18 november, 2010

Fick ett trevligt sms igår av en vän som är i Stockholm på tjänsteresa. Det slutade med att jag fick ledigt i morgon så att jag kan träffa henne innan hon åker hem igen.

Gud vad roligt!

Vet ni vad det betyder? En långhelg! Och jag får börja morgondagen med en sovmorgon. Åh så skönt det ska bli. Det var precis det här jag behövde nu känner jag – lite extra ledigt, trevligt sällskap. Ibland är livet fantastiskt. Det liksom löser saker åt en ibland, på ett märkligt sätt. Har ni tänkt på det?

(En till frostig ros, som påminner om livets skönhet. Foto: jag)