Arkiv för kategori ‘Bloggen’

Höstfrost

onsdag, 17 november, 2010

Mitt första bildinlägg i denna blogg om text.

Idag började dagen med ett läkarbesök, där jag blev friskförklarad. Glädje i sig. Sedan på promenaden därifrån till jobbet möttes jag av en frostbeklädd natur som tog andan ur mig.

Föratt bli lite lagom personlig kan jag säga att jag har mina privata utmaningar. Jag fyller 40 nästa år. Det finns så mycket i mitt liv som inte har blivit som jag trodde. Saker jag inte har klarat av som alla andra klarar. Det gör ont i bland. Och jag kämpar för att få ett liv som jag trivs med och kan acceptera.

Men så finns det de där små undren omkring en, som får en att inse hur vackert livet är även i de svåraste stunder. Är det inte fantastiskt hur ett frostbitet löv kan vara så vackert att du börjar tro på livet igen? Ett frostigt löv, en enkel skönhet skapad av naturen, kan få alla dina bekymmer och all din oro att försvinna för en stund. Du känner ett hopp inombords. Ett hopp och en glädje inför det sköna som finns i livet. Trots allt.

Det är mäktigt. Naturens helande kraft är vidunderlig. Slår alla lyckopiller och berusningsmedel som finns, åtminstone för mig.

(Foto: jag)

Mer regelbunden uppdatering

måndag, 15 november, 2010

Nu har det allra mest hektiska på jobbet lugnat ned sig, så nu ska jag försöka uppdatera mer regelbundet och ta tag i den här bloggen igen. Ibland måste livet gå före sådant man tycker är kul, men det roliga finns ju kvar. Jag hoppas att ni också finns kvar och inte har gett upp om mig och min uppdatering.

Jag har precis upptäckt fördelen med tidsinställda inlägg. Det kommer jag att utnyttja en hel del. Det är ju jättebra. Då kan man planera flera inlägg i taget. Man skriver dem när man har tid och sedan låter man bloggen publicera dem automatiskt med lagom periodicitet.

Bloggen kommer fortfarande handla om text, kommunikation, språk och vardagligheter.

En fråga dock – eftersom det är en blogg om text så blir det ju med automatik inte mycket bilder. Saknas det tycker ni? Ska jag lägga in en bildkategori också? Vilken typ av bilder skulle ni vilja se?